Wat is fulfilment?

wat is fulfilment

Wat is fulfilment?

Offerte aanvragen

Wat is fulfilment?

Wat is fulfilment nou precies? Webshop fulfilment is het proces van het beheren en uitvoeren van een bestelling, vanaf het moment van aankoop tot aan de uiteindelijke plaats van bestemming. Dit bestaat uit verschillende belangrijke aspecten zoals orderverwerking, voorraadbeheer, verpakking en verzending. Kort gezegd: fulfilment omvat het gehele logistieke proces van orderafhandeling. Wanneer de online verkoop van uw webshop toeneemt, kan het voordelig zijn om fulfilment uit te besteden. Als uw fulfilmentpartner neemt ACE Koeriers al deze taken voor uw webshop uit handen.

Stap 1: Goederen ontvangst

Voor we van start kunnen met het verwerken en verzenden van orders voor u dienen we de producten te ontvangen. Wanneer onze medewerkers de goederen ontvangen zorgen zij voor een zorgvuldige telling en controle op beschadigingen. Vervolgens worden de producten ingeboekt in ons systeem en op correcte wijze opgeslagen in ons magazijn. Wanneer een klant een bestelling plaatst in uw webshop kunnen we direct beginnen met het orderpicken en verzenden van de bestelling.

Stap 2: Opslag

Verschillende producten vragen om verschillende opslagvoorwaarden. Wellicht is het voor uw producten belangrijk dat er een constante temperatuur is, dat het gegarandeerd droog staat of juist gekoeld wordt. Samen met u bespreken we wat u nodig heeft en wat wij kunnen verzorgen. Alle producten worden diefstal- en stofvrij opgeslagen in ons fulfilment center in het midden van Nederland, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Stap 3: Order verwerken en -picken

De klant merkt helemaal niets van het proces achter de schermen, maar het bespaart u enorm veel tijd. Wanneer er een bestelling geplaatst wordt gaan wij direct aan de slag met het verzamelen van de juiste producten in ons magazijn. Onze ervaren medewerkers picken de order en zorgen daarbij voor een juist voorraadbeheer. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Helemaal omdat u altijd toegang heeft tot het voorraadbeheer via ons eigen klantportaal.

wat is fulfilment?

Stap 4: Inpakken

Na het verzamelen van de producten worden deze zorgvuldig ingepakt. Dat doen we door gebruik te maken van de juiste materialen zoals een passende doos, vulmaterialen en beschermmateriaal. Maakt u gebruik van branding op uw verpakkingsmaterialen? Dan houden wij hier ook rekening mee.

Stap 5: Verzending

Na het inpakken van de bestelling zorgen wij dat deze met de juiste vervoerder verzonden wordt. Zowel nationaal als internationaal. In het eerder genoemde klantportaal ziet u niet alleen de status van de voorraad, ook heeft u inzicht in de status van de pakketten die onderweg zijn naar de ontvanger.

Stap 6: Afhandeling en klantenservice

Bij ACE verzenden we niet alleen uw pakketten, we handelen ook de retouren af. Door dit aan ons over te laten kunt u zich volledig richten op de groei van uw webshop.

Waarom kiezen voor fulfilment?

Wat fulfilment is weet u nu, maar waarom zou u kiezen voor fulfilment voor uw bedrijf? Er zijn een aantal voordelen te benoemen:

  • Meer tijd voor de groei van uw webshop.
  • Aandacht voor andere zaken zoals klantcontact, inkoop, marketing of promotie.
  • Geen omkijken naar klantenservice.

Dankzij onze 30 jaar ervaring zijn wij de expert op het gebied van fulfilment. Zowel nationaal als internationaal bezorgen wij altijd op tijd. Kiest u voor gemak? Neem dan contact op met ons.